Poljska/Lodz 2019. by SS

thumbnail

Ljetnu praksu sam odradio u kolovozu 2019., u Lodzu, gradu trećem po veličini u Poljskoj.

Projekt na kojem sam radio zvao se; Razvoj kuka u novorođenčadi koristeći UZV. Sama kvaliteta projekta je bila na visokoj razini, također dosta vremena smo proveli u operacijskoj Sali. Mentor je bio mladi liječnik, vrlo ugodna osoba, komunikativan i uvijek nasmiješen. Sve nejasnoće bio je voljan objasniti i vrijeme u bolnici je bilo fleksibilno. Što se toga tiče – čista petica.

Bili smo smješteni u domu koji se nalazi u sklopu kampusa. Smještaj u domu je nadmašio sva moja očekivanja. Sobe vrlo sređene sa vlastitom kupaonicom. Zajednička kuhinja na svakom katu kao i prostorija za pranje rublja. Vrlo čisto i uredno.

Svaki radni dan smo imali obrok u jednom hotelu koji je uključivao juhu i glavno jelo – još jedna čista petica.

Društveni program također je nadmašio moja očekivanja. Posjetili smo Gdansk i Wroclaw gdje se okupilo oko stotinjak studenata koji su također pohađali razmjenu u drugim gradovima, osobno i najbolji dio razmjene. Obavezno sudjelovati u NICE projektima.

Poljska nije skupa i cijene su slične kao u Hrvatskoj, zavisi ponajviše o gradu u kojem se nalazite. Najviše smo novca trošili na putovanja, hranu i piće. Kao hranu bih svakako preporučio Pieroge, njihovo tradicionalno jelo.

Za kraj, bilo je ovo iskustvo koje je teško opisati riječima. Ljudi iz različitih dijelova svijeta, različite kulture, nova iskustva i trenutci koje ćete pamtiti cijeli život!
Za mene – najboljih mjesec dana u mom životu… Nezaboravno i neopisivo.

-Slaven Stanojlović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php