Španjolska/Santander 2021. by MR

thumbnail

Općeniti dojmovi razmjene.

Bolnica odlična, odjel maksilofacijalne krirugije također jer su svi doktori i pokoje sestre pričale engleski, lijep krajolik, dobar stan i dobro društvo drugih studenata na razmjeni.

Kakav je bio social program?

Social program nepostojeći, organizirali su samo put u Madrid prvi vikend, ali to je bilo za studente iz cijele Španjolske i broj mjesta je bio ograničen. Organiziran je bio smještaj u hostelu i neki obroci, jedan od organizatora je bio odličan i pun pomoći, ostali bezveze. Od 2 kontakt osobe koje su bile zadužene za sve nas umjesto da svatko ima svoje, 1 sam vidjela samo kad me dovezla s aerodroma do stana, a drugu samo u Madridu.

Kakav je bio smještaj?

Stan odličan, imala sam svoju sobu, ali je lokacija bila dosta loša pogotovo u usporedbi sa stanovima ostalih studenata.

Kako je bilo u bolnici? Na kojem ste odjelu bili? Jeste li zadovoljni odjelom i mentorom?

Jako sam zadovoljna bolnicom, odjel Maksilofacijalne kirurgije, asistirala sam na operacijama i neki kirurzi su se posebno potrudili da isprobam više toga i osjećam se baš dijelom tima. Svi doktori su pričali engleski, ne svi jednako dobro ali sporazumijevanje nije bio nikakav problem. Mentorica je u redu, zapravo me prepustila svima ostalima ali mi nije uopće smetalo.

Kakva je bila hrana koju ste dobili? Jeste li dobili obrok ili novce? 

Svi smo dobili 70€ džeparca, lijepo ali svakako nedovoljno za cijeli mjesec kao zamjena za obroke koji su bili otkazani tjedan prije početka razmjene.

Biste li preporučili ovu razmjenu drugima?

Svakako bih jer je grad lijep, velike su mogućnosti za izlete u blizini i bolnica je nova i jako velika. Sva druženja i izleti su doduše ovisni o nama samima i grupi studenata koji su na istoj razmjeni ali vjerujem da se uvijek nađe netko kao društvo.

Koliko ste poprilici potrošili tijekom razmjene?

Rekla bih oko 900€ ali jako odokativnom metodom.

 – Marcela Romić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php