Španjolska/Salamanca 2021. by MG

thumbnail

Općeniti dojmovi razmjene.

Jako lijepo i nezaboravno iskustvo. Upoznala sam puno ljudi iz različitih mjesta, zajedno s njihovim običajima, kulturom i divnim osobnostima. U bolnici su se doktori jako trudili oko nas kako bi što više toga vidjeli i naučili, a nešto, što je bilo moguće, i sami radili. Našlo se vremena i za putovanje u druge gradove tijekom vikenda (u vlastitoj organizaciji) tako da je to još dodatno upotpunilo odlične dojmove razmjene. Ali i sama Salamanca je gradić u kojem vlada odlična atmosfera i ima se dosta toga za vidjeti i posjetiti.
 

Kakav je bio social program?

Nismo imala social program, a kontakt osobe smo vidjeli samo na autobusnoj stanici i prvi dan su nas vodili do bolnice, tako da je to baš veliki minus ove razmjene 🙁
 

Kakav je bio smještaj?

Bila sam smještena u stanu, zajedno s 4 studentice s razmjene. Stan je u centru tako da nisam morala koristiti javni prijevoz, svugdje se moglo doći pješke (10 minuta do bolnice, 4 minute do glavnog trga). Stan nije bio najbolje očišćen, ali bio je dobro opremljen, velik i na odličnoj lokaciji.
 

Kako je bilo u bolnici? Na kojem ste odjelu bili? Jeste li zadovoljni odjelom i mentorom?

U bolnici je bilo fenomenalno, dosta sam vremena provela u njoj, ali je bilo jako korisno. Bila sam na torakalnoj kirurgiji, i nekoliko puta na kardiokirurgiji. Doktori su dali svoj maksimum da što više toga vidimo, radimo i naučimo. Jako sam zadovoljna odjelom i mentoricom koja nas je vodila (naš mentor je bio na GO pa sam bila kod druge doktorice).
 

Kakva je bila hrana koju ste dobili? Jeste li dobili obrok ili novce? 

Dobili smo novce, ali nedovoljno za pokriti obroke za mjesec dana s obzirom na cijene obroka.
 

Biste li preporučili ovu razmjenu drugima?

Svakako bih ju preporučila 🙂
 

Koliko ste poprilici potrošili tijekom razmjene?

Budući da nismo imali osigurane obroke troškovi su bili veći od očekivanih (jer je u CoA pisalo da nam je osiguran 1 obrok dnevno). Ne znam točnu brojku.
 

Imate li još nešto dodati?

Bilo bi odlično izboriti se da se budućim studentima osiguraju obroci na dnevnoj bazi i da se njihovi studenti angažiraju oko studenata koji su na razmjeni u njihovom gradu.
 
 – Martina Gasparini

 
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php