Rusija(Tatarstan)/Kazan 2021. by LR

thumbnail

Općeniti dojmovi razmjene.

Zaista nisam puno očekivao jer mi je ova ruska regija prije razmjene bila potpuna nepoznanica, međutim, osim što sam ostao oduševljen gradom i ljudima s kojima smo se kolega i ja ondje susretali i družili se, razmjena kao takva je ispunila i više nego sam ikada mogao očekivati. Tutor je zaista bio odličan, kako profesionalno, tako i privatno, s obzirom na to da smo mnogo slobodnog vremena van bolnice provodili čak i s njim i njegovom obitelji. Otišao bih čak toliko daleko da kažem da smo, što se tiče praktičnog medicinskog (posebice kirurškog i anesteziološkog rada) u ovih mjesec dana, više toga naučili nego u 6 godina studiranja ovdje. Asistirali smo pri izvođenju anestezioloških postupaka, poneke odrađivali i sami, a svakodnevno smo, osim toga, bili asistenti kirurzima na različitim onkološkim operacijama u bolnici. Sve u svemu, fantastična stvar, definitivno preporučujem svima!
 

Kakav je bio social program?

Social program je bio zaista odličan. Usprkos činjenici da su se brojni studenti iz TaMSAe tek vraćali sa svojih razmjena u srpnju, dočekali su nas i odradili fantastičan posao što se tiče brige o nama i pomoći pri snalaženju u stvarima koje bi nama osobno predstavljale mnogo veći napor. Ono što oni nisu stigli s nama, odradili smo sami, ali zaista, s tim ljudima kao da smo bili kod kuće. 11/10 🙂
 

Kakav je bio smještaj?

Smještaj bi bio zaista dobar, međutim mali problem čine zaposlenici studentskog hostela koji ne pričaju ništa drugo osim Ruskog, ali opet, osjećaj kao kod kuće nakon nekog vremena. Iznimka su radovi koji su se izvodili u hostelu pred kraj kolovoza pa smo se morali seliti u drugu sobu, ali to je viša sila.
 

Kako je bilo u bolnici? Na kojem ste odjelu bili? Jeste li zadovoljni odjelom i mentorom?

Napisao sam u općenitom dijelu, ali ću ponoviti kako je mentor bio predivan, odjel fantastičan, a čak smo bili i u kolima u obilasku palijativnih pacijenata u dogovoru s prijateljem našeg mentora. Raznoliko, poučno, izvrsno!
 

Kakva je bila hrana koju ste dobili? Jeste li dobili obrok ili novce? 

Dobili smo džeparac. Hrana jeftina i fantastična!
 

Biste li preporučili ovu razmjenu drugima?

Da, ali moram pripaziti kome sve da se ne krenu boriti oko Kazana 🙂
 

Koliko ste poprilici potrošili tijekom razmjene?

Zaista ne znam, jako je jeftino pa se čovjek zaleti. Najskuplje je ispao put tamo (uz vizu i pcr) koji je došao oko 5.5oo. Tamo se može uredno jako dobro preživjeti mjesec s 3000 kn, čak iznadprosječno, ali ja sam osobno potrošio sigurno skoro duplo od toga 😀
 

Imate li još nešto dodati?

Dajte još ugovora s TaMSAom!!! 🙂
 
 – Leon Romčević

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php