Italija/Parma 2021. by LR

thumbnail

Općeniti dojmovi razmjene.

Jedno nezaboravno iskustvo, stjecanje novih prijateljstava uz istovremeni profesionalni razvoj. Dobio sam razmjenu u Parmi, koja je bila moj treći izbor nakon ostalih velikih gradova, naposljetku sam bio prezadovoljan samim gradom i kao bazom za izlete. Grad koji nije baš velik (otprilike veličine Splita), sve je dostupno biciklom zbog razvijene biciklističke infrastrukture, nalazi se na sat vremena vlakom od Bologne i Milana. Prvotno je to trebala biti SCORE hematologija, ali par dana prije dolaska kontakt osoba javila mi se da je saznala da sam odabrao novi odjel dermatologiju (međutim mene nitko nije ništa pitao ?).
 

Kakav je bio social program?

Social program nije bio organiziran jer su Talijani zaključili da je nas 7 pa da je teško usuglasiti sve ideje i prijedloge pa neka se sami dogovaramo međusobno hahahahah

Organizirali su international food dinner party u zadnjem tjednu razmjene, koji je bio izvrstan, zabavan zbog kuhanja u studentskom domu bez osnovnih kuhinjskih pomagala ?

Kontakt osobe općenito su bile dostupne prije dolaska u Italiju, ali nakon toga baš i ne hahahah

Unatoč svemu naš samostalno organizirani social program bio je i više nego dobar, nismo ni stigli sve što smo planirali.
 

Kakav je bio smještaj?

Bili smo smješteni u studentskom domu, 15min udaljenom od bolnice pješke. Soba veličine kao u studentskim domovima kod nas uz kuhinju i wc, koje dijelite sa susjednom sobom.
 

Kako je bilo u bolnici? Na kojem ste odjelu bili? Jeste li zadovoljni odjelom i mentorom?

Po dolasku profesor nas je pitao želimo li možda raditi nešto na odjelu i tako sam završio na SCOPE dermatologiji. Odjel je fantastičan, svi su prijateljski raspoloženi i imao sam dojam kao da tamo radim već godinama, uz kave i šale u pauzama s doktorima pa čak i poneka druženja izvan bolnice. Talijani i nisu baš najbolji u Engleskom, pogotovo stariji doktori, ali unatoč tome ni u kojem smislu nije mi bilo uskraćeno nikakvo pojašnjenje ili prijevod anamneze npr.
 

Kakva je bila hrana koju ste dobili? Jeste li dobili obrok ili novce? 

Hrana je bila osigurana u studentskom restoranu u centru grada. Dobili smo 100€ na kartici, što je predviđeno za jedan obrok na dan kroz tjedan. Kartice su imale nekakvu grešku i prvih dva tjedna resetirale su se svaki dan na 100€ tako da smo potrošili i viška hahahah

Obrok je otprilike 5€ i svaki dan za primo ne možete izbjeći paštu, tako da kad se vratite s razmjene nećete ju poželjeti neko vrijeme hahahahaha
 

Biste li preporučili ovu razmjenu drugima?

Naravno
 

Koliko ste poprilici potrošili tijekom razmjene?

Nisam baš računao, ali nekih 700-800€
 

Imate li još nešto dodati?

Svakako idite na razmjenu, jedno iskustvo koje će vam puno značiti u budućnosti. 
 
 – Luka Rogoznica

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php