Danska/Copenhagen 2021. by EŠ

thumbnail

Općeniti dojmovi razmjene.

Danska je bila jedno lijepo iskustvo. Ukoliko želite vidjeti jedan potpuno drugačiji i napredniji bolnički sustav ovo je odlična razmjena.
 

Kakav je bio social program?

U Kopenhagenu skoro nije bilo social programa (iako oni kazu da postoji). U njihovoj organizaciji smo imali Welcome dinner, te dva nacionalna putovanja (Aarhus i Copenhagen), ostatak vremena smo mi sami organizirali i ako bi pozvali ljude iz Danske, netko od njih bi došao. Realno smo se družili s jednom ili dvije iste osobe tokom razmjene.

Vjerujem da bi bilo bolje kad bi nas više bilo na razmjeni, ali i ovako smo se nas četiri dobro slagale.
 

Kakav je bio smještaj?

Bila sam smjestena u studentskom domu. Smjestaj se sastoji od kupaone, male kuhinje i sobe. Svi smo bili smjesteni na različitim lokacijama po gradu pa je nalaženje bilo otežano. Zapravo zivite u stanu/sobi neke osobe te postoji mogućnost da zivite u host family. Sve u svemu smjestaj je bio simpatican 😊

Kako je bilo u bolnici? Na kojem ste odjelu bili? Jeste li zadovoljni odjelom i mentorom?

Službeno sam bila na infektima u Herlev hospital, no kod njih infekti nisu samostalan odjel nego dio Medicinskog odjela (infekti, pulmo, endokrina, gerijatrija, short stay i hitna). Mog mentora nije bilo prva dva tjedna, no organizirao je s kime ću ići svaki dan pa nisam morala moliti nikoga da me uzme. Svaki dan sam bila na drugom odjelu tako da sam zapravo prošla cijelu internu tokom razmjene.

Mentor je bio jako simpatičan i doista ga ja zanimalo kako mi je u bolnici i kad se vratio s godišnjeg smo se sjeli i složili plan onoga što bih htjela vidjeti.

Bolnica u Danskoj je skroz drugačiji svijet. Mlađi doktori u prosjeku vide 4-6 pacijenata dnevno te ih se cijelo vrijeme educira. Odnos među ljudima je super.
 

Kakva je bila hrana koju ste dobili? Jeste li dobili obrok ili novce? 

Dobili smo 500 DKK (oko 500kn) što definitivno nije dovoljno za mjesec dana, ali to je cifra koju si lokalni odbor može priuštiti. U bolnici ručak košta 33-35 kruna i jako je raznovrstan i ukusan. Tu sam jela većinu dana. Osim toga bih si kupila neko gotovo jelo ili nešto za skuhati u dućanu. Vani se generalno ne isplati jesti jer je skupo.
 

Biste li preporučili ovu razmjenu drugima?

Da, no budite spremni da social program neće postojati. Osim toga razmjena je super 🙂
 

Koliko ste poprilici potrošili tijekom razmjene?

5000 kn (uključena i sva putovanja) plus avionska karta
 

Imate li još nešto dodati?

Sve u svemu bilo je jako lijepo provesti mjesec dana u Kopenhagenu, grad ima puno toga za ponuditi i mislim da nikome neće biti dosadno.
 
 – Ema Šćulac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php