SubRegional training Brno 2018.

thumbnail

SubRegional training održan u Češkom gradu Brnu sastojao se od nekoliko različitih tečajeva. Sudionici su se mogli prijaviti na PRET (Professional and Research Exchange training – tečaj za usavršavanje lokalnih i nacionalnih dužnosnika za razmjene), PHLT (Public Health Leadership training – za dužnosnike u SCOPH sektoru), IPET (International Peer Education training) i po mom mišljenju najzahtjevniji – TNT (Training new trainers – tečaj za obuku budućih voditelja radionica).
Ako ste se pogubili u čitanju ovih akronima niste jedini. Sudjelujete li u radu organizacije IFMSA (tj. CroMSIC-a) upoznati ste s činjenicom da IFMSA obožava koristiti komplicirane akronime. Naravno da za to postoji odličan razlog, kao i za sve što nam se na prvu ruku možda čini suvislo ili previše kompicirano.
Rad svakog odbora je godinama usavršavan i doveden na visoku razinu funkcije kakvom se danas služimo. Upravo je zbog takve složenosti stvoren ovakav događaj; gdje se nove snage IFMSA mogu educirati i pritom usavršiti svoje vještine.
Ja, kao budući NORE, sam se prijavio za PRET. Moram priznati da nisam očekivao takav rigorozan plan i program.  Ustajali smo se svako jutro prije 7 ujutro, a završavali smo s radionicama nakon 8 navečer. Radionice su bile vrlo kreativne, a bile su usmjerene prema upoznavanju organizacije, motiviranju članova, rješavanju etičkih problema, podizanju akademske kvalitete razmjena i organizaciji projekata.
Svaku bi večer bio organiziran društveni događaj poput NFDP (National Food & Drink Party – večer kada svi donesu nacionalna jela i pića), Treasure hunt (istraživanje grada) ili jednostavni izlasci u pivnice (koji bi nerijetko trajali do kasno u noć). Naporni dani i duge noći su nas nevjerojatno zbližili. Upoznao sam mnogo predivnih ljudi, s kojima ću vrlo vjerojatno u budućnosti i surađivati u sklopu SCORE/SCOPE odbora.
Nadam se da vam je sada malo jasnije kako su izgledala ta četiri dana u Brnu. Cijelo ovo iskustvo je bilo vrlo poučno, korisno, zabavno… Bilo je stvarno svega – osim odmora. ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php