Malta 2021. by IČ

thumbnail

Općeniti dojmovi razmjene.

Jedno predivno iskustvo i razmjena koja ima sve za ponuditi. Korisna klinička praksa upotpunjena vrhunskim domaćinima je kombinacija koja nudi svakome po nešto.
 

Kakav je bio social program?

Imajući već neko iskustvo iza sebe (ovo mi je 3. razmjena) mogu reći da sam bio izrazito zadovoljan sa socijalnim programom. Studenti su se puno trudili oko nas te su uvijek bili na raspolaganju, slušali su naše prohtjeve i želje te su im se maksimalno prilagođavali. Tijekom tjedna bi imali kraće destinacije svako drugi dan (ili nekakva skupna druženja u vidu tuluma, kvizova, kuglanja…) dok bi subota bila rezervirana za cjelodnevne izlete (obližnji otoci) te smo imali slobodnu nedjelju koja je mogla poslužiti za odmor ili samostalne izlete.
 

Kakav je bio smještaj?

Smještaj je bio zadovoljavajući, prostran s dovoljnim brojem sanitarnih čvorova (već su zadovoljeni moji skromni uvjeti). Stan je bio primjeren za korištenje i život, uredna kuhinja i lokacija blizu bolnice/sveučilišta. Nije klimatiziran, ali za borbu protiv nesnosnih vrućina su nam studenti donjeli mnoštvo ventilatora (što je bilo dostatno za normalne aktivnosti)
 

Kako je bilo u bolnici? Na kojem ste odjelu bili? Jeste li zadovoljni odjelom i mentorom?

Bio sam na odjelu kardijalne kirurgije te iz bolnice nosim samo pozitivne dojmove. Kako je engleski jedan od službenih jezika nikome nije problem komunicirati s razmjenama na engleskom jeziku. Moj mentor je bio pristupačan te sam nakon početnih dana promatranja kasnije mogao i sudjelovati u operaciji (asistirati). NEO/LEO se trudi naći primjerene mentore te kolege s drugih odjela također imaju pretežito pozitivna iskustva.
 

Kakva je bila hrana koju ste dobili? Jeste li dobili obrok ili novce? 

Hranu bih mogao staviti pod najveću zamjerku, ali stvarno nije pokvarila dojam razmjene. Vikendom bi ispunjavali google forme gdje bi označili što želimo jesti tijekom sljedećeg tjedna. Organizacija je bila dobra, ali sama ponuda je bila uska te su bilo male porcije. Sve u svemu, moglo je znatno bolje, ali bilo je uredu.
 

Biste li preporučili ovu razmjenu drugima?

Definitivno!
 

Koliko ste poprilici potrošili tijekom razmjene?

Let = 400€, džeparac = 1000€ (skupe su uslužne djelatnosti i trgovine)
 

Imate li još nešto dodati?

Definitivno preporučujem odlazak u 8. mjesecu (kada je najviše studenata i kada je najbolji social program). Jedno predivno iskustvo tijekom kojega sam upoznao mnogo predivnih ljudi s kojima se nadam da ću ostati u kontaktu dulje vremena.
 
 – Ivan Čović

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php