Poljska/Olsztyn 2021. by ML

thumbnail

Općeniti dojmovi razmjene.

Bilo je odlično, ali samo zato jer smo se sami za to pobrinuli
 

Kakav je bio social program?

Social program je bio oskudan, sve se planiralo u hodu pa dosta puta bi planovi propali. Dio razloga je što nije bilo dovoljno studenata volontera u gradu pa je sva organizacija spala na jednu osobu. Svi studenti koje smo upoznali su bili dragi.
 

Kakav je bio smještaj?

Smještaj je bio u studentskom domu, 25 min pješke od bolnice. Sami smo morali očistiti dom kad smo došli jer nitko ne čisti nakon studenata kad odu. Također su nas prebacili u drugi ‘segment’ jer je bio očajan smrad u sobi. Žarulja u wc-u je bila pregorila u nekom trenutku, uprava doma nije ništa poduzela tako da smo se 10 dana tuširali u mraku.
 

Kako je bilo u bolnici? Na kojem ste odjelu bili? Jeste li zadovoljni odjelom i mentorom?

Bila sam na odjelu neurologije. Profesor je bio jako drag i pristojan, odlično priča engleski. Nažalost, u prosjeku 2, možda 3, dana u tjednu smo imali nešto za vidjeti/raditi, ostale bi nas poslali kući nakon vizite.
 

Kakva je bila hrana koju ste dobili? Jeste li dobili obrok ili novce? 

1 obrok dnevno radnim danima. Dostavljali bi nam je u dom. Hrane je bilo dovoljno i bilo je ukusno.
 

Biste li preporučili ovu razmjenu drugima?

Koliko smo čuli od drugih studenata, u drugim gradovima je social program bio odličan, a bolnice bi varirale. Preporučila bih definitivno razmjenu u Poljskoj, ali ne znam bih li nužno u Olsztynu. Na kraju je sve bilo odlično jer smo sami svaki vikend negdje putovali, upoznali smo puno divnih ljudi i imali nezaboravna iskustva.
 

Koliko ste poprilici potrošili tijekom razmjene?

?

 – Matea Liskij

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php