Brazil/Vitoria 2019. by EN

thumbnail

Kao prvo, odlična razmjena. Možda najveći problem je bio naći doktora koji priča engleski, a uspjeli smo ga naći na 80% vježbi. Svi doktori su bili voljni objasniti postupke i rado su pričali s nama tako da je sve u svemu bilo dosta dobro u bolnici.
            Bio sam smješten u studenskom stanu i imao dva cimera koji su me jako lijepo ugostili i brinuli o meni. Dobio sam svoju sobu i kupaonicu koje su bile sasvim uredu uređene I namještene.
            Što se tiče hrane, budući da sam bio u studenskom stanu, cimer mi je bio dužan pripremiti jedan obrok dnevno što je više manje i činio.
            Imali smo bogati društveni program, svaki dan poslijepodne ili navečer. Studenti koji su bili zaduženi za nas i naš društveni program su bili dosta posvećeni nama i programu tako da su se svakodnevno družili s nama. Stvarno su si dali truda i mislim da su nam doista uljepšali tih mjesec dana, a mišljenja sam da smo i mi njima.

Ne uračunavajući troškove puta u 5 tjedana sam potrošio oko 1000€, najviše na hranu, piće i izlete. Svakako probajte njihov street food, što više toga, to bolje, doista je jeftin, a odličan. Od alkohola bi preporučio da svakako probate cachacu i caipirinhu.

Svakako bi preporučio razmjenu u Brazil svim studentima koji žele upoznati različitu kulturu, ljude, prirodu i način života daleke nam Južne Amerike. Odnos doktora prema studentima jako je dobar i voljni su vas naučiti sve što vas zanima i više od toga. Općenito sam dobio dojam da su Brazilci jako otvoreni, topli i srdačni ljudi koji su uvijek voljni pomoći i sretni kad vide turista, pogotovo iz Europe. Grad u kojem sam proveo većinu vremena je (po mom mišljenju) dosta siguran i prikladan za turiste i studente na razmjeni (makar policija sa dugim cijevima nije baš rijedak prizor 😊). Iako se za Brazil misli da je dosta opasna država, osobno nisam imao nikakvih neugodnosti i nikad se nisam osjećao ugroženo.
            Brazil je mene oduševio, a siguran sam da će i vas!

-Emilio Nemčić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php