68. IFMSA General Assembly – August Meeting, Montreal Canada

thumbnail

Od 2.8.-8.8. ove godine u Montrealu održan je 68. po redu General Assembly IFMSA-e, Međunarodne federacije koja okuplja udruge studenata medicine iz cijeloga svijeta.

Na ovom međunarodnom sastanku prisustvovalo je sedmero predstavnika CroMSIC-a. Vođa delegacije je bio novoizabrani predsjednik CroMSIC-a Frano Marinelli koji je sudjelovao na president sessionima, a uz njega u Kanadi su bili Hana Kadrić (SCOME sessioni), Karlo Nežić (NMO Management sessioni), Kristina Steiner i Maja Turjak (SCOPH sessioni), Laura Đurinec (SCORE sessioni) i Hana Lučev koja je sastanku nazočila kao potpredsjednik za aktivnosti IFMSA-e.

Glavna tema GA-a bila je “Social accountability” i naši domaćini Kanađani su se stvarno držali te teme i potrudili su se biti pravi primjer svim gostima. Na sessionima su se obrađivale brojne teme te smatramo da smo se svi vratili iz Kanade pametniji i s puno novih ideja koje ćemo pokušati ostvariti na nacionalnoj i lokalnoj razini. Osim sessiona CroMSIC je aktivno sudjelovao i na Activities fairu sa projektom “Diving Medicine Summer School” što je polučilo odličan uspjeh pošto se već tamo na licu mjesta 50 ljudi zapisalo da im šaljemo dodatne obavijesti, a nekoliko ih se odmah zaklelo da dolazi sljedeće godine i da ih ništa neće spriječiti u tom naumu.

Od važnijih odluka na plenarnim sjednicama odlučeno je da će domaćin sljedećeg August Meetinga biti FMS-Taiwan dok je CroMSIC-ova Hana Lučev izabrana za nadzorni odbor IFMSA-e.

Sve u svemu ovo je bilo jedno predivno iskustvo i bili smo odlična ekipa koja se super slagala te svi jedva čekamo March Meeting koji će biti održan kod naših susjeda u Sloveniji!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php