Porto/Portugal 2023. KP

thumbnail

Razmjena je počela 1.8. I trajala do 31.8. 

Bili smo smješteni u studentskom domu Residência Jayme Rios de Sousa, stariji dom ali definitivno ima dušu. Svatko je imao svoju sobu i vlastitu kupanicu. Prvi dan izradili smo pokazne karte za metro i autobus po gradu, platili smo je 40€. Ručak smo imali u bolnici u njihovoj kantini i hrana je bila odlična, raznolika i za svakog je bilo ponešto. Ja sam bila na odjelu kardiologije, dobili smo svaki svojeg asistenta, a ukoliko njega nije bilo našli bi zamjenu. Svaki doktor, stariji i mlađi, pričao je perfetno engleski. Potrudili su se da nam pokažu što više toga, pacijenti su bili jako dragi i svi su dopustili da ih pregledavamo. Pacijenti nisu znali engleski, ali doktori su prevodili sve što su oni rekli. 

Potro je predivan grad, s najljepšim zalaskom sunca i puno sadržaja za studente i studente na razmjeni. Skoro svaki dan bile su organizirane aktivnosti u sklopu Local social programa (Porto wine tasting, vožnje brodom, bridge climb, piknik, karaoke, surfanje…).Imali  smo i izlet u Aveiro i Coimbru u sklopu Nacional Social Programa. 

Porto je definitivno grad koji bi preporučila za razmjenu. Siguran je, relativno jeftin, prepun znamenitosti i ljudi se maksimalno trude da bude ugodno. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php