Rusija/Sankt Peterburg 2019 by LA

thumbnail

Odlazak u Sankt Peterburg bila mi je prva razmjena, koja je definitivno nadmašila moja očekivanja. Prva šetnja ovim prekrasnim gradom potrajala je duže od planiranog, jer nisam uspijevala skinuti pogled s te veličanstvene i bajkovite arhitekture. Bila je to ljubav na prvi pogled i promislila sam kako bih mogla mjesec dana samo šetati ulicama Sankt Peterburga i ništa mi drugo ne bi trebalo.

Svi studenti bili su smješteni u studentskom domu, koji je, moram priznati, bio ispod očekivane razine (madrac na krevetu debljine 10ak cm, povremen nailazak na bube, higijena doma nije bila na razini), međutim, s vremenom smo svi otupili na te uvjete, jer smo ionako svo slobodno vrijeme provodili van doma i taj nedostatak je itekako bio nadomješten svim ostalim stvarima.

Domaćini su bili vrlo susretljivi i vodili su nas stalno na raznolike izlete, a Sankt Peterburg je grad sa zbilja bogatim i atraktivnim sadržajima. Bili smo i u Moskvi, putujući do grada vlakom, što je također bilo jedinstveno iskustvo.

Što se rada u bolnici tiče, način rada sa studentima varira od odjela do odjela. Studenti na pedijatriji bili su oduševljeni zalaganjem mentora i svime što su naučili u mjesec dana, dok na nekim drugim odjelima bi boravili tek po koji sat dnevno. Mentori su ipak uglavnom bili vrlo pristupačni, na svim odjelima. Naglasila bih još da većina Rusa ne razumije engleski, ali uz služenje “Google translate-om” nadišli smo jezičnu barijeru.

Cijene su vrlo pristupačne, niže nego u našem kraju, tako da je to isto jedna odlična stvar za novčanik jednog studenta. Razmjene su također dobra prilika za upoznavanje ljudi iz različitih zemalja, što me se također dojmilo. Sklopila sam nekoliko divnih prijateljstava, što čini krunu ove moje ruske avanture.

-Lucija Akrap

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
css.php